Achterop

Crelan was een van de laatste banken die mobiel bankieren omarmde. Ze hadden een duidelijk plan, wilden een uitstekende gebruikerservaring en weinig tijd. We kregen 8 maanden en een vastgelegd budget.

Kracht van visualisatie

We analiseerden front-end en beschikbare backend systemen, data bronnen, security. In de eerste fase van het project lag de focus op het rijmen van de beste gebruikservaring met de technische beperkingen/mogelijkheden die aanwezig waren. Om zo snel iets op te leveren moesten we het onderste uit bestaande systemen halen. Gelijk welke backend aanpassing zou ons maanden tijd kosten. Parallelle creatieve en technische trajecten lieten toe samen pragmatische keuzes te maken. We leverden een volledig werkend en vormgegeven prototype op zodat alle betrokkenen en departementen konden onderzoeken en delen wat we zouden gaan bouwen.

Met dit prototype kregen we alle neuzen in dezelfde richting. We leverden vervolgens een klein maar efficiënt team van developers, een analist, een grafisch ontwerper en een project manager. Voor development vonden we fantastische consultants bij Cozmos en Mobizz. Het team werkte nauw samen om elke twee weken nieuwe functionaliteit af te leveren.

Snelle oplevering

Dit is ons meest ambitieuze mobile banking project ooit. We zijn er in geslaagd een gebruiksvriendelijke app, ontdaan van enige ruis, een duidelijke navigatie en zelfs een kleine gamification toets op te leveren. Onze analist en project manager waren de drijvende kracht om dit met het team en binnen de Crelan organisatie tot een succes te maken.