VDAB digitaal

De belangrijkste missie van VDAB is het samenbrengen van duurzame jobs en werkzoekenden. VDAB beschikt daarvoor over een database van +/- 85.000 jobs. Deze database wordt gevoed vanuit verschillende bronnen.

VDAB beschikte over drie kanalen;

  • een website
  • een mobiele website
  • native smartphone apps

Elk van deze kanalen functioneerde en evolueerde los van elkaar, wat een slechte gebruikerservaring verzekert.

Stap voor stap responsive

Wij bouwden een responsive website voor mobiele, desktop en tablet gebruikers. Een grote complexe website vervangen door een volledig responsive site doe je echter niet in één klap. Daarom gingen we modulaire van start. We namen ‘vind een job’ en bouwden dat om tot een responsive en gebruiksvriendelijke applicatie. Deze ging snel live op http://m.vdab.be. Meteen klaar om live op gebruikers los te laten. Hetzelfde deden we voor alle andere functies om zo, na een jaar, klaar te zijn om de bestaande website te vervangen door het responsive alternatief.

Je kan bestaande teams niet zomaar plots in een nieuwe architectuur duwen en UX expertise bijbrengen. Wij creëerden daarom een nieuw team, in samenwerking met WijsCalibrate en Passwerk, met een mobile first en user centered aanpak. Een aantal interne mensen voegden de nodige kennis van de business toe. Met een klein, efficiënt team is het mogelijk om stap voor stap een hele organisatie te overtuigen van een nieuwe aanpak. Daarmee werd de eerste stap gezet naar duurzame organisatorische verandering.

Wat hebben wij toegepast?

  • Begin klein en schaal snel.
  • Betrek alle deelnemers; eindgebruikers, business en IT.
  • Breng verandering op gang, geen breuk!

Als je meer wil weten over dit project of onze werkmethodes, we zijn maar een e-mail verwijderd.