Wat is “VIVES op afstand”?

Hogeschool VIVES biedt met eigentijds en competentiegericht hoger onderwijs, innovatief praktijkgericht onderzoek en maatschappelijke dienstverlening een antwoord op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen.

Platform voor examens

Met de opening van een nieuw examencentrum in Kortrijk, wil VIVES zijn studenten de mogelijkheid geven om meer en flexibelere examens te plannen. Dit examencentrum zal ondersteund worden door het nieuwe platform Square, een digitaal platform met een arsenaal aan tools, zowel voor de docent, student als toezichthouders. Docenten kunnen op een heel intuïtieve manier examens aanmaken in het systeem.

Ze laden hun versie van het examen op en kiezen wanneer studenten dit mogen afleggen. Dit geldt voor zowel schriftelijke, mondelinge en digitale examens, maar ook voor opdrachten. Studenten kunnen zich dan eenvoudig inschrijven op hun examens en de momenten zelf kiezen die voor hun het beste uitkomen.

Efficiëntie en gebruiksgemak

VIVES wilt hierdoor flexibel zijn in het aanbieden van examens. De taak van de toezichter zal aangenamer worden, omdat het systeem automatisch de plaatsbepaling doet en een zaalplan klaarstoomt. Het systeem kan al deze examens in de juiste volgorde afdrukken, zodat zelfs hier de toezichter geen extra werk heeft. Heel het platform zal zo aangenaam en flexibel zijn, dat VIVES er van overtuigd is hierdoor meer studenten te winnen.